Естетична Дерматология

Мезотерапия

Мезотерапията е съвременен терапевтичен метод, прилаган най-вече в естетичната дерматология, при който чрез множество микроинжекции в дермата се аплицират различни биологично активни вещества – хиалуронова киселина, витамини, пептиди, аминокиселини, антиоксиданти, минерали и други. Ненапразно е наричана „храна за кожата“.


Благодарение на тези биологичноактивни коктейли, се запазва естествената красота на външния ни вид, като освен това кожата става хидратирана, свежа и сияйна.


Освен, че е един от най-добрите методи за справяне с процесите на стареене, Мезотерапията е доста ефективна и в борбата с различните типове косопад – мъжкия тип алопеция, дифузен тип алопеция при жени, метаболитна или стрес-индуцирана алопеция, както и с алопеция в следродилния период.

Локалното прилагане на витамини, минерали, протеини и ензими в скалпа „захранва“ косъма в корена и не позволяват неговото изпускане от космената торбичка. Освен това се подобрява качеството на косъма и се стимулира образуването на нови такива.


Мезотерапията е безболезнен метод, но е възможно микроубожданията да предизвикат известен дискомфорт при някои пациенти, в зависимост от техния праг на чувствителност. Резултатът от процедурата е видим още след първата терапия, но дерматолозите препоръчват да се направи пълен курс от процедури за постигане на максимални резултати – 4 процедури в рамките на месец (по една на седмица).

Съществува мнение, че красотата изисква жертви. Всъщност истината е, че тя изисква внимание и грижа. От изключителна важност, за добрия външен вид, е да се консултираме с правилните специалисти, които да ни насочат към най-подходящитe за нас процедури.

Работно време

 • Понеделник
  09:00 - 19:00
 • Вторник
  09:00 - 19:00
 • Сряда
  09:00 - 19:00
 • Четвъртък
  09:00 - 19:00
 • Петък
  09:00 - 19:00
 • Събота
  09:00 - 19:00
 • Неделя
  09:00 - 19:00

Контакти: