Клинична Дерматология

Лазeрен Ресърфисинг

                                              Какво представлява лазерният ресърфисинг?

Фракционираният лазерен рисърфисинг, известен повече като лазерен лифтинг, е процедура, при която сноп от множество микроскопични лазерни микро лъчи проникват в кожата с различна дълбочина. Прониквайки те образуват микро мрежа. В резултат на това в организма се активира напълно естествен механизъм за възстановяване на тъканите и се стимулира повишеното образуване на нов колаген.

 

Накрайникът ResurFX™ на системата Lumenis M22™ е единствената истинска неаблативна лазерна технология, изискваща само един еднократен изтрел и щадяща кожата, и времето на пациента. Resur FX представлява последно поколение неаблативна, фракционирана лазерна технология с изключителни възможности за възстановяване и подмладяване на кожата.

 

Какви са предимствата на лазерният ресърфисинг?

Предимствата на фракционираната лазерна технология са, че минимизира увреждането на кожата и оставя незасегнати микро пространства, от който започва процесът на регенериране на тъканите, като се разчита на естественият ресурс на регенерация на дермата и по този начин се гарантира бързото й възстановяване. Лазерният лифтинг е неоперативна, безкръвна, бърза и почти безболезнена процедура – използва се анестетичен крем. Възстановителният период е сведен до минимум. В резултат ефективно се подобрява структурата и кожата става гладка, стегната и сияйна, заличават се фините бръчки и линии, изравнява се цвета на тена.

 

Какво да очакваме от процедурата? 

След процедурата е очаквано да се появи оток, парене и зачервяване, подобно на слънчево изгаряне. Този дискомфорт обикновено отшумява в първите няколко дни. Първият забележим визуален резултат настъпва след 1-2 седмици. Разкрива се чисто нова кожа – гладка, стегната, с по-добра структура и по-сияен цвят. През следващите месеци ефектът от процедурата прогресира, тъй като в по-дълбоките слоеве на кожата продължава колагеногенезата. За дълготраен ефект е необходимо да се премине курс от няколко процедури, след което може да се правят поддържащи процедури 1 или 2 пъти годишно.

Неаблативният лазерен рисърфисинг се прилага и за третиране на белези от акне, атрофични и хирургични белези, повърхностни и дълбоки бръчки, разширени пори и др.  Resur FX е и от най-ефикасните съвременни технологии за коригиране на стрии и лечение на пигментации.

Извършват се пакет 3 процедури през интервал от 40 дни, желателно през есенно-зимният период. ъ

Съществува мнение, че красотата изисква жертви. Всъщност истината е, че тя изисква внимание и грижа. От изключителна важност, за добрия външен вид, е да се консултираме с правилните специалисти, които да ни насочат към най-подходящитe за нас процедури.

Работно време

 • Понеделник
  09:00 - 19:00
 • Вторник
  09:00 - 19:00
 • Сряда
  09:00 - 19:00
 • Четвъртък
  09:00 - 19:00
 • Петък
  09:00 - 19:00
 • Събота
  09:00 - 19:00
 • Неделя
  09:00 - 19:00

Контакти: