Ефективно отстраняване на нежелани кожни образувания

by d.dimitrov
0 comment

В статията ще ви запозная с някои от най-често срещаните доброкачествени кожни израстъци и с това как да ги отстраним ефективно.

Първенци са папиломите – това са доброкачествени образувания, леко надигнати или висящи от повърхността на кожата. Понякога са свързани към нея с тънко „краче“. Те са с цвета на кожата или по-тъмно кафяви, може да са единични или множествени, особено на местата с механично триене (по врата, по кожните гънки, под гърдите и др.). Понякога се възпаляват и разраняват и причиняват дискомфорт у хората. Обикновено са безобидни, но могат да нараснат значително по размер и брой. Премахването им е предимно от естетична гледна точка, като най-подходящият сезон е есенно-зимният. Извършва се с помощта на аблативен CO2 лазер, като при необходимост се поставя и локална анестезия, за да е напълно безболезнена процедурата.

Вирусни брадавици – представляват човешки папиломни вируси (HPV), които се разпространяват при директен контакт, включително и при полов. Те могат да бъдат различни по големина, цвят и форма, поради което се разделят на плоски, обикновени, кокоши трън (в областта на ходилото) и кондиломи (полово предавани брадавици).

Най-често са разположени по ръцете, особено на пръстите, по лицето, по ходилата и по външните полови органи. Тъй като са заразни е желателно своевременното им премахване. Най-съвременният метод за отстраняването им е аблативен CO2 лазер или хирургично (при по-големи размери).

Молуски – вирусни образувания, който се срещат най-често при деца и млади хора. Могат бързо да се разпространят. Силно заразни са и се предават и при близък интимен контакт. Отново най-ефективният метод да бъдат премахнати е лазер терапията.

Ксантелазми – мастни натрупвания с жълтеникав цвят по кожата, предимно в областта на клепачите. Наблюдават се при повишени нива на липиди в организма. Те са без симптоми, но естетически неприятни и не могат да бъдат скрити. Успешно се отстраняват с аблативния CO2 лазер.

Бенки – появяват се още през детството, постепенно нарастват по големина и брой с течение на годините. След дерматологичен преглед се установяват важни характеристики на бенките – форма, наличие на пигментация, дали са плоски или надигнати, както и настъпили промени във времето. Препоръчва се да се премахват хирургично.

В AGLEA DERMA Beauty Clinic извършваме ефективна лазер терапия с помощта на AcuPulse™ Аblative CO2 Fractional laser (аблативен CO2 лазер). Той е проверената класика и най-добрата алтернатива в премахването на гореизброените нежелани образувания. Повече може да разберете тук.

д-р Панайотова

You may also like

Leave a Comment

Запази час

Звънни или попълни формуляра и ние ще се свържем с теб

гр. Пловдив ул. Белград 2

Заповядайте при нас!

Съществува мнение, че красотата изисква жертви. Всъщност истината е, че тя изисква внимание и грижа. От изключителна важност, за добрия външен вид, е да се консултираме с правилните специалисти, които да ни насочат към най-подходящитe за нас процедури.

Работно време

  • Понеделник
    09:00 - 19:00
  • Вторник
    09:00 - 19:00
  • Сряда
    09:00 - 19:00
  • Четвъртък
    09:00 - 19:00
  • Петък
    09:00 - 19:00
  • Събота
    09:00 - 19:00
  • Неделя
    09:00 - 19:00

Контакти: