Първият филър за коса в света на Dr. CYJ вече и в AGLEA DERMA

by d.dimitrov
0 comment

Алопецията или косопадът, е често срещан проблем, както при мъже така и при жени. Среща се в млада и в зряла възраст. Най-често тя се разделя на няколко вида:

Цикатрициална – причинителите водят до хронично възпаление, при което разрастналата се съединителна тъкан притиска фоликулите и те загиват. Този вид алопеция е нелечима.

Нецикатрициална, която от своя страна се разделя на:

Андрогенна – Мъжки тип косопад, който се дължи на повишена чувствителност на рецепторите на космения фоликул към мъжките полови хормони (дихидротестостерон).

Огнищна – Дължи се на възпаление провокирано от различни фактори: инфекции (цитомегаловирус, бактерии и вируси) автоимунни заболявания и др.

Телогенен ефлувиум  – дължащ се на стрес, хормони и др;

Анагенен ефлувиум  – в следствие от химиотерапия;

Травматична – тракционна.

Какъвто и да е видът на косопада, още при ранни симптоми е необходимо да се направи консултация с дерматолог, ендокринолог, а в някои случай и с психолог, за да се изясни произходът му и да се назначи релевантно лечение.

В статията днес ще ви разкажем за най-новият съвременен метод за борба с косопада – Dr. CYJ Hair Filler.

Dr. CYJ Hair Filler е първият в света филър за коса, чрез който се осъществява ревитализация на космения фоликул и скалпа. Филърът е създаден от Dr. Yong Ji Chung, един от членовете на компанията Caregen Co. Ltd, създадена през 2001 година в Северна Корея.

Филърът за коса е разработен, чрез иновативен пептиден комплекс за възстановяване растежа на косата и реконструкция на скалпа. В основата си той съдържа формула с хиалуронова киселина за удължено и постепенно освобождаване на пептидите в продължение на 14 дни. Освен хиалуронова киселина, филърът за коса е богат и на биомиметични пептиди, растежни фактори, ензими, микроелементи, витамини.

Как действа Dr. CYJ Hair Filler?

Подпомага циркулацията на кръв в скалпа и ревитализира космения фоликул. Индуцира растежа на коса чрез увеличаване размера на космения фоликул и стопиране загубата на коса. Леката му формула е лесна за инжектиране. Солидни резултати  може да се наблюдават след 8 седмици (4 процедури.

Как се прилага?

Dr. CYJ Hair Filler се прилага чрез микроинжектиране в скалпа. Съставките се отделят в кожата и постепенно стават активни, чрез продължителния период на освобождаване, като стимулират космените фоликули и клетки насърчават растежа на косата. Процедурата стопира смъртта на клетките, стимулира микроциркулацията, заздравява скалпа и предотвратява загубата на коса.

В уникален състав тези седем специализирани пептидни комлекса действат заедно:

  • Дека пептид 18-стимулира образуването на нов слой фоликуларни ембрионални клетки;
  • 0,75 хиалуронова киселина ретикулум – интензивно овлажнява космените фоликули, стимулира фибробластите, и действа като защита от антиоксиданти;
  • Олигопептид 54 –спира  косопада и удължава анагенната фаза на растеж;
  • Дека пептид 10 –подхранва скалпа и корените на косата;
  • Окта пептид 2 –защитава космените клетки от стрес, вредни UV лъчи и други външни фактори, които причиняват апоптоза на космените фоликулярни клетки.
  • Окта пептид 11 –стимулира производството на нов колаген;
  • Олиго пептид 71 –потиска депигментацията на косата.

Колко процедури са необходими?

Обикновено се прилага четири процедурен курс – по една процедура на всеки две седмици. Точният брой, обаче е индивидуален за всеки и ще бъде препоръчан от дерматолог, съобразно вида на алопецията и необходимостта за постигане на максимален резултат. Първите резултати обикновено се проявяват 15 дни след приключване на четвъртата процедура, но много често и още след 2 извършени процедури.

Кой са предимствата на CYJ Hair Filler пред останалите процедури за справяне с косопад?                            

Високите нива на хиалуронова киселина и пептиди, растежните фактори, които стимулират космените фоликули и потискането на ген, свързан със загубата на коса са само част от предимствата, които правят CYJ Hair Filler един от най-ефективните продукти за справяне с косопада.

За професионални и индивидуални насоки относно борбата с косопада и цялостната грижа за скалпа може да заповядате на безплатна консултация с дерматолозите на AGLEA DERMA.

You may also like

Leave a Comment

Запази час

Звънни или попълни формуляра и ние ще се свържем с теб

гр. Пловдив ул. Белград 2

Заповядайте при нас!

Съществува мнение, че красотата изисква жертви. Всъщност истината е, че тя изисква внимание и грижа. От изключителна важност, за добрия външен вид, е да се консултираме с правилните специалисти, които да ни насочат към най-подходящитe за нас процедури.

Работно време

  • Понеделник
    09:00 - 19:00
  • Вторник
    09:00 - 19:00
  • Сряда
    09:00 - 19:00
  • Четвъртък
    09:00 - 19:00
  • Петък
    09:00 - 19:00
  • Събота
    09:00 - 19:00
  • Неделя
    09:00 - 19:00

Контакти: