7 неща, които трябва да знаете за пигментациите

by d.dimitrov
0 comment
  1. Какъв тип пигментация имам?

Пигментациите биват епидермални, дермални и смесени -дермоепидермални. Важно е преди да се започне лечение да се определи типа на пигментацията за да може тя да се третира ефективно и безопасно.

  1. Може ли пигментациите да се повлияят само с локално третиране с избелващ крем?

Повърхностните пигментации могат да бъдат леко намалени с локално прилагане на избелващи кремове за лице. Този процес обаче е бавен и изисква дълъг период от време, за да се постигне желания резултат. Вместо това лазерите атакуват директно пигмента, те са ефективни както при епидермални така и при дермални и смесени пигментации.

  1. Колко сесии са необходими?

В зависимост от типа на пигментациите са необходими няколко сесии за постигане на желания резултат. Процедурите се провеждат през 30-40 дни, продължителността им е около 20-30 минути.

  1. Целогодишно ли могат да се правят тези процедури?

Не, процедурите се правят само през есенно- зимния сезон. Необходимо е ежедневно използване на фотозащитни кремове с висок фактор.

  1. Защо получих пигментации въпреки, че използвам фотозащитен крем?

Фотозащитните кремове са много важни, но има и други фактори, които повлияват появата на пигментации като например хормонални промени, затова пигментациите се срещат 3 пъти по-често при жените отколкото при мъжете. По-висок риск от пигментации има, когато жената е бременна или в менопауза.

  1. Ще се появят ли отново пигментациите?

Могат да се появят нови пигментации или да рецидивират старите при наличие на предразполагащи фактори, например в резултат на слънчева експозиция или хормонални проблеми.

  1. Има ли противопоказания за провеждане на лазерна терапия за лечение на пигментации?

Да, това са: наличие на активна инфекция, бременност, кърмене, преканцерози и канцерозни пигментни лезии, фотодерматити, прием на фотосенсибилизиращи медикаменти, епилепсия.

В заключение на всичко това отново ще повторя, колко е важно да се използват слънцезащитни кремове с висок фактор на защита, но в случай на вече появила се пигментация, ние от екипа на Aglea Derma Beauty Clinic сме насреща, използвайки  платформа, създадена от Lumenis – безспорен лидер в света на лазерните технологии, съчетаваща 4 модула – IPL, Multi-spot Nd:YAG, Q-Switched Nd:YAG и Resur FX.

д-р Петкова

 

You may also like

Leave a Comment

Запази час

Звънни или попълни формуляра и ние ще се свържем с теб

гр. Пловдив ул. Белград 2

Заповядайте при нас!

Съществува мнение, че красотата изисква жертви. Всъщност истината е, че тя изисква внимание и грижа. От изключителна важност, за добрия външен вид, е да се консултираме с правилните специалисти, които да ни насочат към най-подходящитe за нас процедури.

Работно време

  • Понеделник
    09:00 - 19:00
  • Вторник
    09:00 - 19:00
  • Сряда
    09:00 - 19:00
  • Четвъртък
    09:00 - 19:00
  • Петък
    09:00 - 19:00
  • Събота
    09:00 - 19:00
  • Неделя
    09:00 - 19:00

Контакти: