fbpx

Дермални филъри

Хиалуроновата киселина е мукополизахарид, който нормално се синтезира в множество човешки органи и тъкани, като над 50% от съединението се намира в дермалния слой на нашата кожа. Способна да свързва големи количества водни молекули, многократно надвишаващи теглото й, хиалуроновата киселина отговаря за  гладкостта и обема на кожата. Именно това нейно свойство се изполва за корекция на естетични проблеми в дерматологията.

Дермалните филъри или т.нар хиалуронови пълнители са одобрени от американската организация FDA (The Food and Drug Agency) и са едни от най-често използваните „оръжия“ в борбата с естетичните несъвършенства на кожата ни.

Намират приложение при:

  •  подобряване хидробаланса на кожата
  •  запълване на бръчки по лице, шия и деколте
  •  оформяне на скули или брадичка
  •  увеличане обема, подчертаване контура или корекция асиметрията на устните
  •  корекция обема при хлътналост или неравномерен лицев овал

дермални филъри 2

Предимства на дермалните филъри:

  • те са естествени пълнители, защото човешкият организъм нормално произвежда и съдържа хиалуронова киселина, което означава, че рискът от алергия е незначителен;
  • прилагат се бързо и почти безболезнено (преди процедурата се прилага локален крем-анестетик върху зоната на третиране; освен това някои филъри притежават анестезираща съставка);
  • ефектът настъпва на момента и възстановителният период е минимален;
  • голяма продължителност на ефекта в зависимост от вида на използвания филър и вашата физиологична склонност към разграждането на хиалуроновата киселина (в организма нормално съществуват ензими, наречени хиалуронидази, които са насочени към деградацията на хиалурона).

Има ли противопоказания за поставяне на дермални филъри и каква продължителност на ефекта да очакваме?


Противопоказание за поставяне на филър е локалната инфекция – бактериална или вирусна. В случай, че имате такава, е добре да се проведе лечение и пълно възстановяване на кожата преди пристъпване към процедурата.
Дълготрайността на филъра се определя от някои негови физични качества като вискозитет, калибрация и концентрация. Обикновено тя варира между 4 и 12 месеца. С всяка следваща процедура продължителността на ефекта се увеличава.


 За предварително записване за консултация с наш дерматолог, относно процедурата, не се колебайте да ни потърсите на тел. 032 95 00 00 или +359 89 55 44 050 

AGLEA Beauty Team работи с дермални филъри Juvederm, Neauvia, Teosyal, както и с колагеностимулиращият филър Ellance' (прочетете повече за него в раздел Естетична дерматология).

Актуални цени и месечни оферти може да видите в нашата ценова листа.

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта.

Абонирай се

Абонирайте се за информационния ни бюлетин и вземете специална ОТСТЪПКА при първото си посещение при нас.