fbpx

Плазмотерапия/PRP-Вампирски лифтинг/

Какво представлява плазмотерапията (PRP)?

PRP (Platalet-rich Plasma) или т.н вампирски лифтинг, е модерен медицински метод за клетъчно възстановяване, подмладяване и биостимулация, при който се използват собствените репаративни възможности на организма.
Човешката кръв се състои от течна и клетъчна съставка. Първата се представя от кръвната плазма, която съдържа вода, протеини, минерали, ензими, витамини и др. Втората е изградена от еритроцити, левкоцити и тромбоцити. При плазмотерапията венозната кръв (около 8 мл), взета от пациента по всички правила на медицинската асептика, се поставя в стерилна епруветка и се центрофугира няколко минути при високи обороти в специален контейнер. Получава се концентрат от собствената плазма на пациента, богата на тромбоцити и растежни фактори, който се прилага интрадермално върху кожата му.

плазмотерапия

Да, но защо?

Защото тромбоцитните растежни фактори са естествени биологични фактори на организма, които имат способност за контрол на жизнени функции като ДНК синтез, хемотаксис, клетъчна диференциация и матрикс синтеза и по този начин стимулират регенерацията и подмладяването на тъканта, в която са приложени. Растежните фактори, освободени от активираните тромбоцити стимулират стволовите клетки в космения фоликул, увеличават кръвоснабдяването там, поради което се използва и за третиране на косопад. Методът е абсолютно безопасен, хипоалергенен, тъй като се прилага собствената плазма на пациента.

Следователно ефектите, които можем да очакваме от плазмотерапията са:

  • подобряване качеството и тонуса на кожата, както и изглаждане на фините бръчки
  • намаляване тъмните кръгове около очите
  • лечение на косопад от различен произход
  • спомагане за по-добрия резултат от третирането на стрии, белези и акне

Има ли противопоказания и колко често се прилага? 

Противопоказания за плазмотерапия са нарушения в кръвосъсирването, активни инфекциозни заболявания, прием на антикоагуланти, бременност и кърмене. Прилагат се по една процедура на месец, като за максимален ефект се препоръчват 3-4 броя процедури.


За предварително записване за консултация с наш дерматолог, относно процедурата, не се колебайте да ни потърсите на тел. 032 95 00 00 или +359 89 55 44 050 

АGLEA Beauty Team работи с RegenLab PRP & CELL THERAPY SPECIALISTS. Цената на единична процедура Плазмотерапия на лице е 350 лв. Пакетни цени и месечни оферти може да видите в нашата ценова листа.

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта.

Абонирай се

Абонирайте се за информационния ни бюлетин и вземете специална ОТСТЪПКА при първото си посещение при нас.