fbpx

Премахване на татуировки

Какво представлява татуировката?

Татуировките представляват изкуствено въведени пигменти в кожата, с други думи трайна рисунка върху кожата. Най-често те са в черен цвят, но съществуват и разнообразни други цветове. Размерите им също варират, от най-малка точка, до такива, които засягат цялото тяло. Статистиката обаче сочи, че все по-често хората прибягват до методи за отстраняването им. Причини за това могат да бъдат естетични, смяната на работно място или важни събития в живота.

Какво представлява процедурата?

Q-Switched Nd:YAG (M22) e високо ефективен и най-безопасен начин  за отстраняване на тъмни татуировки. Използва се контролирана хомогенна енергия с намален риск за нежелани ефекти и усложнения за пациента. Възможностите за различни размери на накрайника осигуряват идеалните параметри за премахване на тъмни татуси /черни, кафеви, тъмно сини/. Оцветителите поглъщат импулсите по-силно от другите елементи в кожата. Лазерната енергия разбива пигмента на микроскопични частици, които се извеждат от организма чрез фагоцитоза от макрофагите. Клетките на имунната система елиминират пигмента за няколко седмици  след процедурата.

Колко процедури са необходими?


Необходими са няколко сесии за пълно отстраняване на татуировката, приложени през интервал от 4-6 седмици. Броят им зависи от качеството на пигмента, дълбочината и плътността му в кожата.

Усеща ли се болка по време на процедурата?

Процедурата се извършва с локална анестезия. След обработката на мястото има оток и зачервяване, които отшумяват до 4-5 дни.

tatoo

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта.

Абонирай се

Абонирайте се за информационния ни бюлетин и вземете специална ОТСТЪПКА при първото си посещение при нас.