fbpx

Лечение на акне

    Какво представлява акнето?

Акнето е едно от най-често срещаните дерматологични заболявания, засягащо предимно младежката възраст, но не рядко  и по-зрялата такава. Представлява възпалително заболяване  на космено-мастния фоликул в областта на лицето, гърба ,гърдите и раменете. Основна клинична проява е комбинацията от обривни елементи- комедони, папули, пустули, а при по-тежките форми-кисти, нодули и белези.

За възникването на акне имат роля основно две групи фактори:   

  •    ендогенни - генетични или хормонални фактори, водещи до повишена мастна секреция
  •    екзогенни - козметични средства, медикаменти, професионални фактори и др.

        Освен голямо количество себум при акнето настъпва и запушване на каналчетата на мастната жлеза, което води до възпаление на мястото с участието и на бактериални елементи, предимно Propionibacterium acnes.

        Лечението на акнето е строго индивидуално и се насочва към корекция на причините за възникването му. Според формата и тежестта му се определя и терапевтичния план - комбинация от медикаментозни средства, апаратни процедури и лазерна терапия. Най - съвременните методи за лечение на акне използват силното антибактериално и противовъзпалително действие на лазерното лъчение.

 

   Как въздействаме върху акнеичната кожа?

Аглея Дерма разполага с IPL технология на Lumenis M22, повлияваща успешно причините за възникване на акне, както и наличието на възпалителни процеси. Излъчваната светлина се трансформира в топлинна енергия, която загрява дермата и активира възстановителите процеси в кожата. Подобрява се кръвообращението и храненето на тъканите, в резултат на което се засилва локалният имунитет. Така се стимулира успокояване и разнасяне на възпалителните лезии. Регулира се функцията на мастните жлези и намалява омазняването. 

лечение на акне

 

Как протича процедурата?

Напълно безболезнено и комфортно в рамките на 15-20 минути. Възможно е да има последващо зачервяване, което не бива да ви притеснява, тъй като преминава за час, два. Процедурите могат да се извършват в интервал от две седмици. Необходимият брой процедури са четири или пет, в зависимост от тежестта на акнето. Терапията се съчетава успешно и с други методи на лечение.


За предварително записване за консултация с наш дерматолог, относно процедурата, не се колебайте да ни потърсите на тел. 032 95 00 00 или +359 89 55 44 050 

 

 

 

 

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта.

Абонирай се

Абонирайте се за информационния ни бюлетин и вземете специална ОТСТЪПКА при първото си посещение при нас.