fbpx

Лечение на пигментации

Появата на пигментации по кожата се дължи на неравномерно натрупване на меланин в кожата, което клинично се представя с различни по форма и големина, от светло до тъмно-кафеви петна. Най-често срещани са слънчевите петна, мелазма, следвъзпалителни пигментации и др.

Най-доброто лечение е профилактиката срещу увреждащата сила на слънчевата светлина.

Прилагат се локални депигментиращи средства-лосиони, кремове, пилинги, които са по-слабо ефективни.

 Най- ефективният начин за премахването на пигментни петна е лазерното третиране. Според вида на пигментацията, тяхната локализация  и цвят, се използват различни видове лазери: Nd:YAG ,Q-switched, IPL. За отстраняване на пигментациите са необходими няколко процедури, които се извършват през есенно-зимния сезон. Веднага след процедурата петната стават по- тъмни, може да се образува коричка  на третираните места, които отпадат до 5-6 дни. Задължително се прилагат и слънцезащитни продукти с SPF+50, за да се избегне появата на рецидиви.

Противопоказания за лазерна терапия са активни инфекции, преканцерозни и канцерозни пигментни лезии, диспластични невуси, бременност и кърмене, прием на фотосенсибилизиращи медикаменти, фотодерматити, епилепсия. 

лечение на пигментации

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта.

Абонирай се

Абонирайте се за информационния ни бюлетин и вземете специална ОТСТЪПКА при първото си посещение при нас.