fbpx

Естетика на клепнали уши /Отопластика/

Клепналите уши представляват значителен естетичен и психологичен проблем за притежателя им. Приема се, че има две главни причини за този дефект на ушната мида. Първата е необразуването  на овален вал (противоизвивка; lat.antihelix), успореден на външния ръб на ухото, oще по време на ембрионалното развитие на индивида. Втората е прекалено голямата, широка или дълбока конха на външното ухо.
Корекцията на клепнали уши (отопластика) е кратка хирургична интервенция,  целяща  създаване на естетична форма и симетрия на ушите. Използват се тънки конци, преминаващи през ушната мида, или т.нар. фасциоперихондрални флепове.

 

Клепнали уши при деца - кога е най-подходящото време за отопластика при деца?

Това е периодът между 5-тата и 6-тата година от живота на детето, когато развитието на външното ухо вече е приключило. Опитите в областта на отопластиката сочат, че корекцията на клепнали уши в този период е важно за психо-социалното развитие на детето, с оглед  факта, че те много често са обект на подигравки от страна на свои съученици в училище.

Как протича следоперативният период?

Тъй като операцията протича под местна упойка, възстановителният период е минимален.
Ако операцията е извършена с фасциоперихондрални флепове, липсват следоперативната болка и напрежението в ушите липсват.

отопластика

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта.

Абонирай се

Абонирайте се за информационния ни бюлетин и вземете специална ОТСТЪПКА при първото си посещение при нас.