Клинична Дерматология

Клиничната дерматология е медицинска специалност, която се занимава с диагностицирането и лечението на болести, свързани с кожата, косата и ноктите.

 

Дерматолозите са медицински специалисти, които са обучени да разпознават и лекуват различни дерматологични проблеми, включително алергични реакции, инфекции на кожата, кожни кръвоизливи, акне, екзема, псориазис, дерматити, кожни ракове, молуски, уроцисте, розеа и други.

 

Дерматолозите използват различни методи за диагностициране на кожни заболявания, като изследват кожните лезии и симптомите, дават култури за бактериални или гъбични инфекции, правят биопсия, алергични тестове и други. Лечението може да включва лекарства, като топикални кремове, перорални таблетки или инжекции, криотерапия (замръзване на кожни лезии), лазерно лечение, хирургия или други методи в зависимост от конкретното заболяване.

Често задавани въпроси

 • Какви са най-често срещаните кожни заболявания и как могат да се лекуват
  Най-често срещаните кожни заболявания включват акне, екзема, псориазис, дерматити, кожни ракове, молуски и уроцисте. Лечението може да варира в зависимост от конкретното заболяване, но включва обикновено лекарства, криотерапия, лазерно лечение, хирургия или други методи.
 • Какви са най-важните стъпки за предпазване от кожни заболявания?
  Най-важните стъпки за предпазване от кожни заболявания включват избягване на дълготрайно излагане на слънце, използване на слънцезащитен крем, редовно почистване на кожата, използване на подходящи продукти за грижа за кожата, и избягване на стрес, което може да повлияе на кожата.
 • Какви са симптомите на кожен рак и как може да се предотврати?
  Симптомите на кожен рак включват поява на нови растежи или промени във формата, размера или цвета на вече съществуващи растежи. Важно е да се правят редовни проверки на кожата от дерматолог и да се избягва дълготрайната излагане на слънце, използването на слънцезащитен крем и носенето на дрехи, които покриват кожата, за да се предотврати появата на кожен рак.

Процедури

Филтриране по цена

  Съществува мнение, че красотата изисква жертви. Всъщност истината е, че тя изисква внимание и грижа. От изключителна важност, за добрия външен вид, е да се консултираме с правилните специалисти, които да ни насочат към най-подходящитe за нас процедури.

  Работно време

  • Понеделник
   10:00 - 19:00
  • Вторник
   10:00 - 19:00
  • Сряда
   10:00 - 19:00
  • Четвъртък
   10:00 - 19:00
  • Петък
   10:00 - 19:00
  • Събота
   10:00 - 17:00
  • Неделя
   Почивен ден

  Контакти: