Ботокс


Мимиките са израз на нашата емоционалност. За съжаление обаче те водят до повишена работа на различни мускулни групи, в следствие на което се образуват бръчки в различните зони на лицето. Както знаем всяко лице старее различно. 


Освен статични линии, вследствие загуба на обем, наблюдаваме и динамични линии, вследствие мускулна хиперактивност. Те са по-силно изразени в горната част на лицето-чело, междувеждие, пачи крак. 


Един от методите за справяне с тези несъвършенства е поставянето на мускулен релаксант, какъвто е ботулиновият токсин (т.нар. ботокс).


Ботулиновият токсин или ботулиновият невротоксин (BoNT) е невротоксичен протеин, произвеждан от бактерията Clostridium botulinum и сродни видове. Той предотвратява освобождаването на невротрансмитера ацетилхолин от окончанията на аксона в невромускулната връзка, като по този начин причинява релаксация на мускула.

Използва се както в Eстетичната, така и в Kлиничната Дерматология, за превенция или заличаване на мимически бръчки/в горната трета на лицето/, както и за лечение на някои заболявания, като хиперхидроза/прекомерно изпотяване/, мигрена, бруксизъм и др.

Важно е пациентите да запомнят, че поне 6 часа след поставяне на ботокс НЕ трябва да лягат, вдигат тежести и да се навеждат. Препоръчително е спортът и тренировките да бъдат избягвани в първите 3 дена. 2 седмици да се избягват масажи на лице, парни бани, сауна.


Ефектът от процедурата се проявява от 5-10 дни след поставянето. 

Продължителнността му е около 4-6 месеца


Съществува мнение, че красотата изисква жертви. Всъщност истината е, че тя изисква внимание и грижа. От изключителна важност, за добрия външен вид, е да се консултираме с правилните специалисти, които да ни насочат към най-подходящитe за нас процедури.

Работно време

 • Понеделник
  10:00 - 19:00
 • Вторник
  10:00 - 19:00
 • Сряда
  10:00 - 19:00
 • Четвъртък
  10:00 - 19:00
 • Петък
  10:00 - 19:00
 • Събота
  10:00 - 17:00
 • Неделя
  Почивен ден

Контакти: