fbpx
  • Адрес: гр.Пловдив ул.Белград 2
  • Понеделник-Събота: 10:00 - 19:00
  • EN
Лечение на акне Пловдив

Лечение на акне, но първо, какво представлява то?

Акнето е едно от най-често срещаните дерматологични заболявания, засягащо предимно младежката възраст, но не рядко и по-зрялата такава. Представлява възпалително заболяване на космено-мастния фоликул в областта на лицето, гърба, гърдите и раменете.

Основна клинична проява е комбинацията от обривни елементи- комедони, папули, пустули, а при по-тежките форми-кисти, нодули и белези.

За възникването на акне имат роля основно две групи фактори:

  • ендогенни – генетични или хормонални фактори, водещи до повишена мастна секреция
  • екзогенни – козметични средства, медикаменти, професионални фактори и др.

Освен голямо количество себум при акнето настъпва и запушване на каналчетата на мастната жлеза, което води до възпаление на мястото с участието и на бактериални елементи, предимно Propionibacterium acnes.

Лечението на акнето е строго индивидуално и се насочва към корекция на причините за възникването му. Според формата и тежестта му се определя и терапевтичния план – комбинация от медикаментозни средства, апаратни процедури и лазерна терапия. Най – съвременните методи за лечение на акне използват силното антибактериално и противовъзпалително действие на лазерното лъчение.

Как въздействаме върху акнеичната кожа?

Аглея Дерма разполага с IPL технология за лечение на акне на Lumenis M22, повлияваща успешно причините за възникване на акне, както и наличието на възпалителни процеси.

Излъчваната светлина се трансформира в топлинна енергия, която загрява дермата и активира възстановителите процеси в кожата. Подобрява се кръвообращението и храненето на тъканите, в резултат на което се засилва локалният имунитет. Така се стимулира успокояване и разнасяне на възпалителните лезии. Регулира се функцията на мастните жлези и намалява омазняването.

лечение на акне Пловдив

Как протича процедурата?

Напълно безболезнено и комфортно в рамките на 15-20 минути. Възможно е да има последващо зачервяване, което не бива да ви притеснява, тъй като преминава за час, два. Процедурите могат да се извършват в интервал от две седмици.

Необходимият брой процедури са четири или пет, в зависимост от тежестта на акнето. Терапията се съчетава успешно и с други методи на лечение.

За предварително записване за консултация с наш дерматолог, относно процедурата, не се колебайте да ни потърсите на тел. 032 95 00 00 или +359 89 55 44 050