fbpx

Какво представлява Онихомикозата?

Гъбичната инфекция на ноктите (Онихомикозата) е широко разпространена патология и засяга до 10 % от хората в различни възрасти. Възпалението се изразява чрез сърбеж, лющене, обрив „пелена” и неприятна миризма и се характеризира с дългогодишен ход.

Представя се клинично с промяна в цвета и структурата на нокътната плочка и околната тъкан, създава и входна врата за развитие на други инфекции, поради което трябва да се лекува адекватно и своевременно.

Как се лекува?

Традиционното лечение включва локално и системно приложение на антимикотични средства, а прилагането им продължително време е свързано с риск за развитие на странични реакции.

Затова на помощ в лечението се включва и иновативната лазерна терапия с Lumenis M22/Nd:YAG 1064 nm лазер. Облъчването на засегнатия нокът води до термично деактивиране на патогенните гъбички, без да засяга околните тъкани.

Поради бавния растеж на ноктите терапията изисква дълъг период на третиране – от 6 до 9 месеца. Необходими са неколкократни процедури през определен интервал от време. Първоначално през една седмица, впоследствие през две седмици или през един месец. Единственото изискване за правилно провеждане на процедурата е нокътната плочка да бъде максимално изрязана и изпилена, за по-добро проникване на лазерния лъч.

Болезнена ли е процедурата?

Усещането по време на процедурата е леко затопляне на нокътната плоча. За успешното потискане на размножаването на гъбичките е необходимо натрупването на достатъчно количество енергия затова еднократна процедура не е достатъчна.

Лечение на гъбички на ноктите Пловдив

Предимства на лазерното лечение на Онихомикозата:

  • Лазерната светлина въздейства на гъбичките по цялата й повърхност, защото прониква надълбоко
  • Не е възможно развитието на резистентност
  • Продължителността е между 10-15 мин.
  • Няма странични ефекти
  • Няма предварителна подготовка
  • Резултатите са обещаващи
  • Лечението може да се съчетава и с локална терапия

За предварително записване за консултация с наш дерматолог, относно процедурата, не се колебайте да ни потърсите на тел. 032 95 00 00 или +359 89 55 44 050