fbpx
  • Адрес: гр.Пловдив ул.Белград 2
  • Понеделник-Събота: 10:00 - 19:00
  • EN
Лечение на пигментации Пловдив

Какво представляват пигментациите?

Появата на пигментации по кожата се дължи на неравномерно натрупване на меланин в кожата, което клинично се представя с различни по форма и големина. От светло до тъмно-кафеви петна. Най-често срещани са слънчевите петна, мелазма, следвъзпалителни пигментации и др.

Най-доброто лечение е профилактиката срещу увреждащата сила на слънчевата светлина. Прилагат се локални депигментиращи средства-лосиони, кремове, пилинги, които са по-слабо ефективни.

Премахване на пигментациите

Най-ефективният начин за лечение на пигментни петна е лазерното третиране. Според вида на пигментацията, тяхната локализация  и цвят, се използват различни видове лазери: Nd:YAG ,Q-switched, IPL. За отстраняване на пигментациите са необходими няколко процедури, които се извършват през есенно-зимния сезон. В Аглея Дерма работим с платформа, създадена от Lumenis – безспорен лидер в света на лазерните технологии, съчетаваща 4 модула – IPL, Multi-spot Nd:YAG, Q-Switched Nd:YAG и Resur FX.

Колко време трае процедурата за премахване на пигментации?

Зависи от големината и мястото на пигментацията, но обикновено в рамките на 15 минути.

Какъв е възстановителният период?

Веднага след процедурата за лечение на пигментации, петната стават по- тъмни, може да се образува коричка на третираните места, които отпадат до 5-6 дни. Задължително се прилагат и слънцезащитни продукти с SPF+50, за да се избегне появата на рецидиви.

Какви са противопоказанията?

Противопоказания за лазерна терапия за премахване на пигментации са активни инфекции, преканцерозни и канцерозни пигментни лезии, диспластични невуси, бременност и кърмене, прием на фотосенсибилизиращи медикаменти, фотодерматити, епилепсия.

Отговори на допълнителни въпроси относно пигментациите може да прочетете в блога ни

Лечение на пигментации Пловдив

За предварително записване за консултация с наш дерматолог, относно процедурата, не се колебайте да ни потърсите на тел. 032 95 00 00 или +359 89 55 44 050