fbpx
  • Адрес: гр.Пловдив ул.Белград 2
  • Понеделник-Събота: 10:00 - 19:00
  • EN
мезотерапия Пловдив

Какво представлява процедурата Мезотерапия?

Мезотерапията е съвременен терапевтичен метод, прилаган най-вече в естетичната дерматология, при който чрез множество микроинжекции в дермата и подкожната мастна тъкан се аплицират различни биологично активни вещества- хиалуронова киселина, витамини, билкови екстракти, пептиди и други.
Благодарение на факта, че биологично активните вещества се инжектират заобикаляйки непропускливата за външни молекули дермо-епидермална граница, постигаме по директен начин максимално желан резултат. При Мезотерапия на лице, шия/деколте, или т.н. мезолифтинг, резултатът е забавяне процесите на кожно стареене, редукция на бръчките и добиване на по-млад, здрав и сияен вид на кожата.

При третиране на скалпа на главата локалното прилагане на витамини, минерали, протеини и ензими „захранва“ косъма в корена и не позволяват неговото изпускане от космената торбичка. Освен това се подобрява качеството на косъма и се стимулира образуването на нови такива.

За кого е предназначена?

Мезотерапията е предназначена за пациенти с:

  • видими линии и бръчки по лицето, шията и деколтето, при които е необходимо изглаждане на кожния релеф и взимане на anti-age мерки
  • мъжки тип алопеция, дифузен тип алопеция при жени, метаболитна или стрес-индуцирана алопеция, както и с алопеция в следродилния период
Мезотерапия Пловдив

Болезнена ли е мезотерапията и има ли нежелани ефекти?

Прагът на чувствителност варира при отделните пациенти и микроубожданията могат да предизвикат известен дискомфорт при някои от тях. По желание на пациента и преценка на лекаря може да бъде приложена локална упойка във вид на крем.
Непосредствено след процедурата може да имате локални зачервявания или синини, както и лека оточност, които изчезват в рамките на 2-3 дни.

Има ли контраиндикации за процедурата Мезотерапия?

Контраиндикации за мезотерапия са активни бактериални, вирусни или гъбични инфекции в третираните зони. Третирането на скалпа при псориазис или себореен дерматит става единствено във фазата на ремисия след преценка от страна на лекаря.

Важно условие е и преустановяването приема на антикоагуланти (напр.Аспирин) поне 2 дни преди извършването на процедурата.

Колко процедури Мезотерапия са необходими и с каква продължителност са те?

Броят на процедурите се определя от вида на третирания проблем и неговата тежест, като той може да варира от 3 до 10 терапии през интервал от 1 до 3 седмици. Продължителността на процедурите варира от 15 до 30 мин.

Защо Мезотерапията се превърна в една от най-предпочитаните от пациентите ни процедури, може да прочетете тук:

За предварително записване и въпроси, не се колебайте да ни потърсите на тел. 032 95 00 00 или +359 89 55 44 050 

AGLEA Beauty Team работи с Мезотерапия на RRS, Mesoline Clear и Pluryal. Броя на процедурите, както и състава на инжектирания коктейл, се определя след безплатна консултация с наш дерматолог.