fbpx
  • Адрес: гр.Пловдив ул.Белград 2
  • Понеделник-Събота: 10:00 - 19:00
  • EN
Премахване на татуировки

Какво представляват татуировките?

Процедурата по премахване на татуировки все повече набира популярност. Но какво всъщност преставляват те? Татуировките са трайни рисунки, за направата на които се използва  специална механизирана игла, която инжектира минимални количества мастило под кожата.

Най-често използваният цвят за татуиране е черен, но напоследък все повeче се срещат татуировки с разнообразие от цветове. Размерите им също варират, от най-малка точка, до такива, които засягат цялото тяло.

Според редица проучвания, излъчените от мастилото токсични вещества се натрупват в лимфните възли и предизвикват сериозни увреждания на структурата им. Установено е също, че мастилото за татуировки съдържа и канцерогенни вещества.

Вкарвайки мастило в епидермиса, кожата, като защитна реакция, към чуждо тяло, образува съединително-тъканни влакна.

Статистиката сочи, че по една или друга причина, все по-често хората прибягват до методи за премахването им. На премахване подлежат тъмните татуси: черни, кафеви, тъмно сини.

Какво представлява процедурата?

Q-Switched Nd:YAG (M22) на Lumenis e високо ефективен и най-безопасен начин  за премахването на татуировки. Използваната   хомогенна енергия е контролирана, с намален риск за нежелани ефекти.

На обработка подлежат всички части на тялото. Лазерът работи бързо, ефективно и прецизно с минимален дискомфорт за пациента. Възможностите за различни размери на накрайника осигуряват идеалните параметри за премахване на тъмните татуировки.

Оцветителите поглъщат импулсите по-силно от другите елементи в кожата. Лазерната енергия разбива пигмента на микроскопични частици, които се извеждат от организма, чрез фагоцитоза от макрофагите. Клетките на имунната система елиминират пигмента за няколко седмици след процедурата.

Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите зависи от качеството на пигмента, дълбочината и плътността му в кожата. Дерматолозите на Aglea Derma Beauty Clinic препоръчват няколко сесии за пълното отстраняване на татуировката, приложени през интервал от 4-6 седмици. Самото избледняване на пигмента в някои от  случаите може да отнеме и няколко месеца.

Какво да очакваме от самата процедура?

Като резултат, непосредствено след манипулацията, зоната на третиране е с  оток и зачервяване, с възможни малки кръвонасядания. Може да се образува лека коричка. Периодът на възстановяване е около 5 – 7 дена. Фактор, който има значение за постигането на максимален резултат при премахването на татуировките, е тютюнопушенето.

Дерматолозите препоръчват няколко дни преди манипулацията да намалите или спрете цигарите, тъй като е доказано, те свиват капилярите, което от своя страна води до допълнително натоварване на  имунната система. Това може да забави възстановяването и да се отрази на ефекта.

За предварително записване за консултация с наш дерматолог, относно процедурата, не се колебайте да ни потърсите на тел. 032 95 00 00 или +359 89 55 44 050

Цената за премахване на татуировки до 25 см е 100 лв, а от 25 см до 100 см – 170 лв.