fbpx
  • Адрес: гр.Пловдив ул.Белград 2
  • Понеделник-Събота: 10:00 - 19:00
  • EN

Благодарение на най-опитните специалисти и на изгодните цени, Турция е на първо място по успеваемост на присаждането на коса. Така нареченият FUE метод за трансплантация на коса е иновативен и най-предпочитан в световен мащаб, поради високата си ефективност, добрите резултати и минималният риск.

Присаждането на коса е хирургичен метод, който се извършва под местна упойка, но поради прецизността, която изисква, е с продължителност между 6 и 10 часа. През това време пациентът не усеща дискомфорт и може да се развлича, чрез четене или гледане на телевизия.

Операцията протича в 3 стъпки. При първата, чрез специална техника (GRAFT), с апарат наречен микромотор, се отнемат космени фоликули, които съдържат повече от един или два корена от зоната над тила и между ушите. Втората стъпка, която е и най-деликатната част, е разкриването на микро-каналчета в рецепиентните зони, след предварителна преценка на доктора, за техният диаметър и дълбочина на фоликула. Последната стъпка е имплантирането на космените фоликули.

С една процедура се присаждат между 3500 и 14 000 косъма. В повечето случаи, пациентите са удовлетворени още след първия сеанс. В някои случаи е необходима повторна манипулация, ако проблемната зона е твърде голяма, а донорската зона не позволява наведнъж да се вземе необходимото количество графити.

Възстановителният период за присаждане на коса

Възстановителният период е от 1 до 3 месеца. През това време всички зачервявания изчезват. Разрезите са микроскопични, поради което шевове не се правят. Не остават белези.

В зоната, от която са взети присадките косата ще остане по-рядка в сравнение с преди.

Методът е еднакво ефективен, както при мъже, така и при жени. Присадената коса не капе, тя остава за цял живот. Резултатът от операцията е напълно натурален вид на растежа на косата.

3 месеца след операцията новата коса започва да расте. Процесът за пълно възобновяване изисква от 12 до 18 месеца.

В първите 2 седмици след трансплантацията на коса е необходимо да се избягват тежки физически натоварвания, излагане на слънце, сауна, солариум и др. В първите 6 седмици от операцията не трябва да се боядисва косата, да се използва гел, сешоар, къна и да се носи шапка.

Лекарят трябва да бъде уведомен в случаи на здравословни проблеми, диабет, проблеми с кръвното налягане или сърцето.

3 дни преди операцията не се прима алкохол, аспирин, витамини, както и медикаменти, които пречат на съсирването на кръвта. Желателно е преустановяването на тютюнопушенето в седмицата преди операцията.