fbpx
  • Адрес: гр.Пловдив ул.Белград 2
  • Понеделник-Събота: 10:00 - 19:00
  • EN
Фракциониран неаблативен ресърфисинг

Какво представлява Фракселният лазерен ресърфисинг (лазерен лифтинг)?

Фракселният лазерен ресърфисинг (лазерен лифтинг) е процедура, при която сноп от множество микроскопични лазерни микро лъчи проникват в кожата с различна дълбочина, образувайки микро мрежа. В резултат на това в организма се активира напълно естествен механизъм за възстановяване на тъканите и се стимулира повишеното образуване на нов колаген.

Накрайникът ResurFX™ на системата Lumenis M22™ е единствената истинска неаблативна лазерна технология. Изискваща само един еднократен изстрел тя е щадяща кожата и времето на пациента. Resur FX представлява последно поколение неаблативна, фракционирана лазерна технология с изключителни възможности за възстановяване и подмладяване на кожата.

Какви са предимствата на Фракселният неаблативен лазерен ресърфисинг?

Предимствата на фракционираната лазерна технология са, че минимизира увреждането на кожата и оставя незасегнати микро пространства, от който започва процесът на регенериране на тъканите, като се разчита на естественият ресурс на регенерация на дермата и по този начин се гарантира бързото й възстановяване. Фракселният лазерен ресърфисинг е неоперативна, безкръвна, бърза и почти безболезнена процедура – използва се анестетичен крем.

Възстановителният период е сведен до минимум. В резултат ефективно се подобрява структурата и кожата става гладка, стегната и сияйна, заличават се фините бръчки и линии, изравнява се тена.

Възстановителен период след лазерен ресърфисинг

След процедурата е очаквано да се появи оток, парене и зачервяване, подобно на слънчево изгаряне. Този дискомфорт обикновено отшумява в първите няколко дни. Първият забележим визуален резултат настъпва след 1-2 седмици. Разкрива се чисто нова кожа – гладка, стегната, с по-добра структура и по-сияен цвят.

През следващите месеци ефектът от процедурата прогресира, тъй като в по-дълбоките слоеве на кожата продължава колагеногенезата. За дълготраен ефект е необходимо да се премине курс от няколко процедури, след което може да се правят поддържащи процедури 1 или 2 пъти годишно.

Показания

Неаблативният лазерен ресърфисинг се прилага и за третиране на белези от акне, атрофични и хирургични белези, повърхностни и дълбоки бръчки, разширени пори и др. Resur FX е и от най-ефикасните съвременни технологии за коригиране на стрии и лечение на пигментации.

Препоръчително е да се извършват 3 процедури през интервал от 40 дни, желателно е през есенно-зимният период.

Лазерен ресърфисинг

Фракциониран неаблативен ресърфисинг

За предварително записване за консултация с наш дерматолог, относно процедурата, не се колебайте да ни потърсите на тел. 032 95 00 00 или +359 89 55 44 050