Лазерен ресърфисинг/ResurFX Или как да възстановим и подмладим кожата си

by d.dimitrov
0 comment

ResurFX е неаблативна фракционирана технология, която комбинра в себе си ефективност и комфорт. Идеята на процедурата е без аблация да се постигне максимално стимулиране на колагеносинтеза. Това от своя страна води до стягане на кожата и лифтинг на лицето.

Как протича процедурата и колко време трае възстановяването?

Повечето пациенти намират процедурата за сравнително безболезнена. Въпреки това, за постигане на максимален комфорт обезболяваме зоната с локален анестетик. Самата процедура трае между 10-30 минути, в зависимост от третираната зона. Възстановителният период трае между 3-5 дена, в които имаме зачервяване и оток в зоната на третиране. След втория ден пациентите могат спокойно да се върнат към ежедневието си и да използват макиаж за прикриване на следите от процедурата. Задължителна е употребата на слънцезащитен крем.

Какво можем да третираме с ResurFX?

  1. Старчески промени

Както споменахме, основният ефект от процедурата е стимулиране на колагеносинтеза. След определена възраст неговият синтез спада рязко и процедурите, които имат за цел засилването му са фундаментални в антиейджинг терапията. На всеки пациент който иска цялостен план за антиейдж терапия се препоръчва да започне с ResurFX. По този начин ние ще постигнем подобряване на тонуса на кожата, изравняване на тена, стягане на порите и заличаване на фините бръчки. Едва след тази стъпка е добре да се продължи с инжекционни процедури.

  1. Третиране пигментаци

Освен действието в дълбочина ResurFX има и добро действие върху по-повърхностните слоеве на кожата и проблемите настъпващи в тях. С него можем да третираме както пигментни петна, предизвикани от слънцето, така и други по-упорити проблеми – мелазма, постлезионални хиперпигментации. Третирането на пигментни петна по време на лятото крие много рискове дори и при прилагане на слънцезащита. Перфектният момент за начало на такъв тип процедури е есента.

  1. Третиране на белези от акне

Освен мощния антиейджинг ефект, който постигаме чрез стимулиране на колагеносинтеза, той е много важен и за третирането на различни видове атрофични белези – белези от акне, стрии и др. За постигане на оптимален ефект при тези трудни за третиране проблеми , е необходимо да направим серия от поне 4 процедури, а впоследствие да ги комбинираме и с други терапии.

д-р Алексиев

You may also like

Leave a Comment

Запази час

Звънни или попълни формуляра и ние ще се свържем с теб

гр. Пловдив ул. Белград 2

Заповядайте при нас!

Съществува мнение, че красотата изисква жертви. Всъщност истината е, че тя изисква внимание и грижа. От изключителна важност, за добрия външен вид, е да се консултираме с правилните специалисти, които да ни насочат към най-подходящитe за нас процедури.

Работно време

  • Понеделник
    09:00 - 19:00
  • Вторник
    09:00 - 19:00
  • Сряда
    09:00 - 19:00
  • Четвъртък
    09:00 - 19:00
  • Петък
    09:00 - 19:00
  • Събота
    09:00 - 19:00
  • Неделя
    09:00 - 19:00

Контакти: