5 причини да си направим мезотерапия през лятото

by d.dimitrov
0 comment

Основната грижа за кожата през най-топлия и слънчев сезон е да бъде добре хидратирана и защитена от вредните въздействия на слънчевите  лъчи. Кремовете и серумите с хиалуронова киселина осигуряват донякъде нужната хидратация, но се оказват недостатъчно ефективни поради изсушаващото въздействие на факторите на околната среда – топлина, слънце, пясък и морска вода. На помощ се включва мезотерапията – метод в естетичната медицина, при който в кожата се инжектират биологично активни вещества.

И защо да изберем мезотерапията през лятото:

  1. Утолява жаждата на кожата

Коктейлите с хиалуронова киселина, витамини и минерали действат директно в дермата и осигуряват дълбока хидратация и ревитализация, възстановяват хидробаланса в кожата.

  1. Мезотерапията противодейства на процеса на стареене в кожата

Тя  неутрализира свободните радикали чрез съдържащите се в нея мощни антиоксиданти-витамин C, витамин Е, ресвератрол и др. Предпазва ни от фотостареене и от появата на нежелани пигментации.

  1. Предпазва клетките на кожата  от увреждащото въздействие на УВ-лъчите

Обогатените коктейли с микроелементи и коензими участват в синтеза на Вит.D, който  регулира растежа на клетките, участва активно в метаболизма на тъканите, укрепва защитната бариера на кожата.

  1. Мезотерапията подобрява еластичността на кожата.

Съдържащите се аминокиселини и микроелеманти участват в биосинтеза на колаген и еластин, наличието на органичен силиций, ДМАЕ и др, вещества с изразен лифтинг ефект подобряват плътността на кожата, тонизират я, заглаждат фините бръчки и подобряват лицевия контур.

  1. Мезотерапията ни придава сияеен вид и ни прави съблазнителни и красиви на плажа!

    Погрижете се за кожата си и изживейте едно вълшебно лято!

д-р Панайотова

AGLEA DERMA

You may also like

Leave a Comment

Запази час

Звънни или попълни формуляра и ние ще се свържем с теб

гр. Пловдив ул. Белград 2

Заповядайте при нас!

Съществува мнение, че красотата изисква жертви. Всъщност истината е, че тя изисква внимание и грижа. От изключителна важност, за добрия външен вид, е да се консултираме с правилните специалисти, които да ни насочат към най-подходящитe за нас процедури.

Работно време

  • Понеделник
    09:00 - 19:00
  • Вторник
    09:00 - 19:00
  • Сряда
    09:00 - 19:00
  • Четвъртък
    09:00 - 19:00
  • Петък
    09:00 - 19:00
  • Събота
    09:00 - 19:00
  • Неделя
    09:00 - 19:00

Контакти: